Austrija: KUD Čajavec oduševio na “Vidovdanskoj zabavi”

Kulturno-umjetničko društvo “Čajavec” oduševilo je proteklog vikenda Srbe u dijaspori, koji su članove ovog ansambla dva puta vraćali na bis na “Vidovdanskoj zabavi” u austrijskom gradu Gmundenu.

“U Austriju smo išli na poziv KUD-a “Knez Lazar” koji je domaćin zabave. Predstavili smo se “Saborskim igrama iz stare Banjaluke”, “Igrama iz Vrlike”, “Igrama i pjesmama iz Pčinje” i “Šopskim igrama”.

Pored domaćina i naših članova učesnici programa bili su i KUD “Bosiljak” iz Velsa i KUD “Stevan Mokranjac” iz Beča. Bili su oduševljeni jer smo ih, kako su rekli, igrom i pjesmom vratili u zavičaj”, rekao je direktor KUD-a “Čajavec” Hadži Momčilo  Vesović za portal Banjaluka.com.
Publika je uživala u dvosatnom programu i prezentaciji srpskog kulturnog nasljeđa, a najviše pažnje izazvali su članovi reprezentativnog ansambla narodnih igara i pjesama i vokalni sastav “Šnale male”- ansambla “Čajavec”.

Igre i pjesme iz Republike Srpske/BIH privukle su posebnu pažnju i izazvale oduševljenje publike, piše Banjaluka.com.

“Moram da kažem da su zapažen nastup imali i članovi ovogodišnjeg evropskog prvaka srpskih KUD-ova u dijaspori “Stevana Mokranjca” iz Beča. Bilo je to zaista lijepo druženje, koje je potrajalo duboko u noć. Domaćini su nas prijatno iznenadili odličnom organizacijom jer su nam pružili priliku da se upoznamo sa ljepotama Graza i Gmundena”, ispričao je Vesović.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: