Banjalučki festival ponovo prevazišao prepreke i očekivanja

unnamed (1)

Zagrebački bend “Seine” pobjednici su devetog Demofesta, koji je sinoć završen u Banjaluci. Druga nagrada pripala je beogradskoj “Degenezi”, a treća “Letargu” iz Koprivnice.

Rekordna posjeta devetog po redu Demofesta nastavljena je i sinoć, kada je nekoliko hiljada posjetilaca iz cijelog regiona na banjalučkom Kastelu đuskalo uz sjane demo i revijalne bendove.

Na finalnoj večeri, pored pobjedničkih bendova nastupili su i “Mnogi drugi” (Zagreb), “3 kapljice” (Novi Sad), “Ki” (Kumanovo), “Pig Pop” (Zagreb), “Sila nečista” (Solin) i “Multi Cultus” (Banjaluka), “EoT” (Karlovac) i “Kdžo” (Banjaluka).

Na bis su na kraju, švedski sastav “Mando Diao”, jedna od najaktuelnijih rock atrakcija današnjice i posjetioci zajedno otpjevali megahit „Gloria“. Nakon toga uslijedio je desetominutni krešendo na pjesmi „Dance With Somebody“, kojom je na vrlo efektan i ujedno prikladan način zaključen deveti nastavak Demofesta, festivala koji je u 2016. godini ponovo pomjerio granice, kako sopstvene, tako i granice regionalne muzičke scene.

Izvor:Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: