Beograd-Berlin

beograd-berlin

Ustanova kulture Parobrod nastavlja pozorišnu produkciju predstavom “Beograd-Berlin” koja će premijerno biti izvedena 12. decembra, a nastala je prema tekstu Maje Pelević, u režiji mlade Ane Zulević.

Glavni likovu u toj predstavi – devojka i mladić, sreću se na železničkoj stanici, na putu za Berlin. Kao i velika većina mladih danas, ona smatra da će odlaskom u drugu zemlju pronaći sreću. Isprepletanost realnih scena sa scenama fantazija dovodi glavne junake do spoznaje o jednom drugačijem svetu u kojem počinju da žive…

Prema navodima autorke, u komadu “Beograd-Berlin”, kroz monologe dva glavna junaka, pokušala je da opiše njihove strahove i sećanja, ali ujedno i da otvori mogućnost vizuelnih konstrukcija koje oni pružaju.

Maja Pelević diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2005. godine. Drama “Beograd-Berlin” nastala je 2004/2005. u okviru radionice za razvoj dramskog teksta projekta NADA u Narodnom pozorištu u Beogradu. Javno čitanje te drame održano je u februaru 2005. u Narodnom pozorištu, a prvo izvođenje bilo je 2006. u Zvezdara teatru.

Predstavu izvodi dvoje mladih glumaca – Irma Milović, koja je igrala u serijama “Iz X u X” i “Miris kiše na Balkanu”, i Milan Jovanović (igrao u predstavama Sumnjivo lice, Tri lica traže pisca, Art, Žak ili pokornost, Vekovi popa, Moć dijaloga). Pokret je osmilio Nikola Tomašević, kostim Marko Ćerketa, video potpisuje Irina Milović, foto Kosta Đuraković, a dizajn Johana Bogićević.

Pretpremijera predstave “Beograd-Berlin” je 11. decembra u UK Parobrod, koji tim komadom nastavlja pozorišnu produkciju započetu predstavom “U samoći pamučnih polja”.

Izvor: SEEcult.org

%d blogeri kao ovaj: