BEOGRAD: Noć muzeja 7. jun

noc-muzeja-novi-sad

Ovogodišnja nacionalna Noć muzeja biće održana 7. juna, nakon što je odložena zbog poplava koje su zadesile Srbiju i ako je prvobitni datum, 17. maj, iskorišćen za prikupljanje pomoći ugroženima.

Noć muzeja već je dokazala kako muzeji, kao važne tačke na mapi sveta kulture, mogu brzo i na najbolji mogući način da odgovore na aktuelnu situaciju, navode organizatori i dodaju da su svoj doprinos ugroženima u poplavama muzeji dali prikupljajući pomoć onda kada je to bilo najpotrebnije, baš 17. maja, na zakazanu Noć muzeja.

Bio je to trenutak kada su muzeji otvorili svoja vrata do kasno u noć, kako bi zajedno sa svim svojim posetiocima pomogli onima kojima je bilo najpotrebnije. Neki od njih su na to veče postali punktovi za prikupljanje pomoći, drugi su hrabro odlučili da otvore svoja vrata za posetioce, namenivši sav prihod te večeri najugroženijima…

Sada je vreme da se muzeji vrate svojim svakodnevnim ulogama i prikažu sve ono na čemu se vredno radilo prethodnih meseci, navode organizatori.

Kroz zanimljive, smele i edukativne izložbe, institucije kulture i muzeji u Beograd i Novom Sadu ali i Beloj Crkvi, Ćupriji, Idvoru, Koceljevi, Kosjeriću, Kovačici, Nišu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Velikom Gradištu, Somboru, Leskovcu, Padini, Kragujevcu, Jagodini, Zaječaru i Bačkoj Topoli, 7. juna ponovo će se ujediniti u humanitarnom karakteru Noći muzeja, ne bi li potvrdili važnu ulogu u našim životima – ulogu učitelja prošlih vremena, prijatelja u sadašnjim trenucima i vodiča kroz plovidbu u buduće dane.

Karte kupljene za 17. maj, važiće i za novi datum Noći muzeja – 7. jun. Oni koji nisu u mogućnosti da to veče provedu u muzejima, a već su obezbedili svoje karte, moći će da vrate iste i svoj novac refundiraju na prodajnim mestima Eventima do ponedeljka 2. juna.

Nove ulaznice za 11. Noć muzeja, od danas mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, na Trgu republike 5,TC Ušće, blagajni Doma omladine, Knjižari Delfi SKC.

Deo prihoda od 11. Noći muzeja namenjen je obnovi muzeja pogođenim poplavama.

Kao poklon grada Beograda, zahvaljujući Direkciji za javni prevoz, ulaznica Noći muzeja će biti ujedno i putna isprava. To znači da će se 7. juna od 17 sati pa sve do ponoći, svi posetioci sa kartom Noći muzeja, voziti besplatno kroz sve delove Beograda.

Izvor: Tanjug

%d blogeri kao ovaj: