Beograd: Otvoren Festival novog britanskog filma

Premijerom filma “T2 Trainspotting” je u četvrtak u Beogradu otvoren Festival novog britanskog filma PlayUK na kojem će do nedelje, 19. februara, biti prikazano deset ostvarenja najnovije britanske produkcije.
Izvor. Tanjug/Dimitrije Goll

Otvarajući festival u dvorani Kulturnog centra Beograda, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Keefe, kazao je da PlayUK nudi zanimljiv presjek aktualne britanske filmske scene.

“Pored deset novih britanskih filmova, gledaoci će moći da vide i izložbu koja ispituje uticaj prvog dela filma ‘Trainspotting’ na generaciju koja je odrastala 90-ih godina prošlog veka”, kazao je Keefe novinarima.

Direktorica Britanskog savjeta (British Council) za zapadni Balkan Kler Sirs kazala je da su filmovi koji će biti prikazani u naredna četiri dana, “sjajna ostvarenja” koja su već osvojila nagrade ili konkuriraju za filmska priznanja.

“Filmovi povezuju ljude i zato smo zadovoljni što ćemo ih istovremeno prikazati u šest gradova zapadnog Balkana”, dodala je Sirs.

Osim u Beogradu, PlayUK je istovremeno otvoren i u Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani.

Do 19. februara publika u tim gradovima moći će da pogleda filmove: “London Town”, “Una”, “Priznanje”, “Unakrsna vatra”, “Putovanje”, “Beleške o slepilu”, “Veštine odrastanja”, “Čovek iz Movaksa” i “Najbolje od njih”.

Festival PlayUK organizira Britanski savjet uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu.


Izvor: B92/N1 Srbija

%d blogeri kao ovaj: