Beograd: Počinje 18. Gitar Art Festival

Pod sloganom “Integracije” danas, 20. marta, počinje 18. Gitar Art Festival, koji će do 25. marta okupiti više od 100 učesnika iz 20 zemalja svijeta.
Foto: Thinkstock

Festival počinje koncertom “Fuzija latinoameričke klasike”, u Zadužbini Ilije M. Kolarca gdje će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aušel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i komorni orkestar “Anima Musicae” iz Mađarske.

Tokom šest koncertnih večeri i dvanaest koncerata, publici će biti predstavljen atraktivan izbor svjetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenga, bluza, roka i suvremenog muzičkog stvaralaštva.

Živa legenda svjetske gitare Tommy Emmanuel nastupiće 23. marta u Sava Centru i to će biti prilika da publika premijerno čuje neke numere s aktualnog albuma “It”s Never Too Late”.

Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda.

Festival će ove godine predstaviti poseban umjetnički projekt “Gitarske Integracije”, koji će biti realiziran uz podršku Delegacije Europske unije u Srbiji, EU Info centra i talijanskog instituta za kulturu.

Projekt će okupiti klasične gitariste u usponu iz bivših jugoslovenskih republika, koji će tokom festivala održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog djela.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava Centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mjestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline.

Cijene ulaznica za koncert Tommia Emmanuela kreću se od 1.590 do 3.990 dinara, za svečano otvaranje festivala od 600 do 1.200 dinara, a za koncerte u Domu omladine Beograda od 600 do 900 dinara.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: