Beograd: Počinje Festival europskog filma

Festival europskog filma biće otvoren večeras u Beogradu, a do 30. januara publika će vidjeti suvremena filmska ostvarenja iz 15 zemalja Starog kontinenta.

Festival će u 18.00 časova otvoriti austrijski film “Laku noć, mama”, a na repertoaru su i ostvarenja iz Danske, Portugala, Austrije, Mađarske, Litve, Rumunije, Belgije, Francuske, Cipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Njemačke, Švedske.

Revija će biti zatvorena projekcijom švedskog filma “Palme” koji govori o životu bivšeg švedskog premijera Olofa Palmea, u ponedeljak 30. januara u 20.30h.

To je treći dio petog uzastopnog Festivala europskog filma koji Delegacija EU i EU info centar organiziraju u suradnji s veleposlanstvima zemalja članica EU i gradskim kulturnom centrima.

U Beogradu filmovi će biti prikazivani u EU info centru u 18.00 i 20.30 sati. Ulaz je besplatan, ali gledaoci treba da preuzmu ulaznice u EU info centru.

Program Festivala europskog filma u Beogradu dostupan je na FB stranici EU info centra kao i na sajtu www.euinfo.rs. Zvanični haštag je #EUfilmFest


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: