Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra

dzez-ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Pod sloganom “Planeta džez” na Beogradskom džez festivalu koji će  biti održan od 26. do 30. oktobra nastupiće 22 sastava sa svih meridijana, od Brazila do Izraela, a prvi put poslije mnogo vremena dva velika koncerta biće održana u Sava centru.

Gradski menadžer Goran Vesić najavljuje najozbiljniji džez festival od njegove obnove – 2005.

Beogradski džez festival je dio turističke ponude grada i to je, prema Vesićevim rječima, najbolji džez festival u regionu, pa se očekuje veći broj ljubitelja džeza iz okruženja.
Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić kaže da Beogradski džez festival okuplja najbolje iz savremenog džeza i predstavlja presek onoga što je najkvalitetnije u džezu.

Najveći broj muzičara nastupiće tradicionalno u Domu omladine, a 27. oktobra ljubitelji džeza u Sava centru moći će slušati izraelski Avišai Koen trio, planetarne džez zvjezde, jedno od najvećih imena beogradskog festivala.

Prema rječima Ambrozića, ove godine je jedna od “podtema” latino muzika, koju će dočarati izvođači iz Brazila, sa Kube, iz Portugala, Španjolske, ali i Italije i Francuske.
Za to je, kaže, rezerviran termin od 19.30 sati, dok će od 20 sati nastupiti mužičari iz Norveške, Švedske, Danske i po prvi put sa Islanda, koji će predstaviti skandinavski džez.
“Od 15. septembra ćemo objaviti ceo program, važiće “w bill” pravilo, odnosno za jednu kartu moći ćete da slušate dva koncerta, u 19.30 i u 20 sati”, rekao je Ambrozić.
Posebno je ponosan na to što je festival postao dio Europske džez asocijacije, jer je to, kako kaže, institucija u koju se teško ulazi.

Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: