Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma od 25. do 29. marta

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma održaće se u Domu omladine Beograda u poslednjoj nedelji marta, navode na portalu danas.rs.
Na festivalu će biti svjetska premijera filma Borislava Šajtinca „Kad oružje govori“ i domaća premijera filma Branka Šmidta „Prvi do srca – Ivo Gregurević“, iz Hrvatske.
Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svijetu trajaće pet dana – od 25. do 29. marta, prenosi danas.rs.

Revijalni program biće podijeljen u cjeline „Svetska panorama“ i “Regionalna panorama“.

Biće predstavljen filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija – dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i igrani film, dok će festival biti približen mlađoj publici uz specijalne projekcije, stručne projekcije i tribine.

Konkurs za prijavu filmova za takmičarsku selekciju je u toku i trajaće do 20. februara, isključivo preko sajta www.martovski.rs.

Novi umjetnički direktor fesivala Dejan Dabić izjavio je da se festival kreće između tradicije i novih okolnosti, budući da se održava po 67. put.

Cijena ulaznica biće 200 dinara dok će studenti, uz indeks, moći da uđu besplatno.

Izvor: Portal danas.rs
Foto: Pixabay / geralt
%d blogeri kao ovaj: