Borovski pododbor “Prosvjete” dobio novo rukovodstvo

Na izbornoj skupštini Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo, održanoj u petak, 21. februara, izabrano je novo rukovodstvo. Nova predsednica je Radmila Latas, koja je u proteklom periodu obavljala dužnost zamenice predsednika, prenosi radio-borovo.hr.

“Zahvaljujem svim članovima skupštine na ukazanom poverenju. U narednom periodu naš zadatak i cilj biće zadržati kontinuitet i kvalitet rada i uložiti dodatan trud, kako bismo naš rad poboljšali i oplemenili novim sadržajima.”, rekla je u izjavi za Radio Borovo novoizabrana predsednica.

Za zamenika predsednice izabran je Tihomir Jakovljević.
” Poslednjih godinu dana sam bio član Predsedništva. Siguran sam da smo u tom periodu uradili dobar posao. Ovim putem se zahvaljujem dosadašnjem predsedniku Danku Nikoliću. U protekle dve godine ovo Društvo je podigao na zavidan nivo, počev od organizacije do uređenja prostora i rada biblioteke. U ime novog Predsedništva zahvaljujem se na poverenju, siguran da ćemo nastaviti jedan dobar kontinuitet rada.”,istakao je Jakovljević.

Iako se povukao s čelne pozicije, dosadašnji predsednik borovske “Prosvjete”, pravnik Danko Nikolić, i dalje će ostati aktivan u Predsedništvu pododbora. Zadovoljan je radom u protekloj godini, u kojoj je realizovano 11 kulturnih manifestacija. U kalendar aktivnosti uvrštene su i tri nove manifestacije – Noć knjige, radionice povodom Meseca knjige, kroz koje je prošlo više od 160 dece iz borovskog vrtića i škole te Muzičko veče izvorne narodne muzike. U sastavu Pododbora deluje i Muška pevačka grupa “Naši koreni”, te biblioteka i čitaonica sa dvanaest hiljada naslova i bibliotekarkom zaposlenom na pola radnog vremena.

“Verujem da smo u protekle dve godine unapredili rad borovske “Prosvjete”. S obzirom da to nije moja struka zadovoljan sam što će ovaj posao nastaviti ljudi iz prosvete. Mislim da je njihova uloga u razvoju Srpskog kulturnog Društva “Prosvjeta” pododbora Borovo daleko važnija.”, zaključio je Nikolić, koji je posebno istakao dobru saradnju s lokalnom samoupravom, ustanovama, institucijama i udruženjima iz Borova i okoline.

Pored Danka Nikolića, članovi Predsedništva Pododbora u narednom periodu biće i Zorica Kovačević, Slavoljub Lazić, Dragana Bošnjak, Ljiljana Sremac, Dragana Zečević i Dragan Rakazović. Pododbor Borovo u Glavnoj skupštini društva u Zagrebu predstavljaće predsednica Radmila Latas i njen zamenik Tihomir Jakovljević, kao delegat i zamenik delegata.

Na skupštini su usvojeni izveštaji o radu u prošloj godini te Program rada i finansijski plan za ovu godinu težak nešto više od 70 hiljada kuna, od čega je 29 hiljada kuna redovna godišnja dotacija Opštine Borovo. Skupštini je prisustvovao i zamenik načelnika Duško Drobić.

“Sve čestitke novom i dosadašnjem rukovodstvu, koje je u dve godine doprinelo unapređenju rada “Prosvjetinog” pododbora u Borovu, a dalo je i domaći zadatak novom rukovodstvu. Verujem da će novo rukovodstvo unaprediti rad, u čemu će imati pomoć i podršku Opštine Borovo.”, kazao je Drobić.

Borovski pododbor jedan je od pedeset i četiri pododbora SKD “Prosvjeta” u Hrvatskoj, a prema rečima generalnog sekretara Društva Slobodana Živkovića, koji je takođe prisustvovao skupštini borovske “Prosvjete”, jedan od najaktivnijih i najbrojnijih sa svojih 129 članova.

“U proteklom periodu ovo rukovodstvo dalo je novu energiju i zamah, prvenstveno u programskim aktivnostima. Skupština je odlično organizovana i to je jedan od pokazatelja na koji se način novo rukovodstvo odnosi prema Društvu i članstvu. Izveštaji o radu su transparentni i sadržajni. Iako pratimo rad naših pododbora, tek kad dođemo na skupštinu dobijemo pravu sliku koliko su aktivni. Borovski pododbor je jedan od najaktivnijih i sa programskim sadržajima jedan od najkvalitetnijih u okviru našeg Društva.”, podvukao je Živković.

Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” Zagreb danas ima dvije hiljade i sto članova, kaže Živković, koji je u izjavi za Radio Borovo najavio i skoro osnivanje tri nova pododbora, u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Velikom Pogancu.

Izvor: Portal radio-borovo.hr
%d blogeri kao ovaj: