Branko Biberčić: Bojama protiv korona virusa!

Umjetnik Branko Biberčić, ovih dana dao je svoj doprinos borbi protiv korona virusa. Bojama i maštom, spray art tehnikom, mladi umjetnik rekao je “NE” virusu koji je zahvatio čitavu planetu, navodi portal danas.rs.

“Virus korona paralisao je živote ljudi u čitavom svetu. Odlučio sam da uradim sliku na kojoj sam prikazao planetu koja je suočena sa virusom korona. COVID 19 je već odneo veliki broj žrtava, te sam odlučio da prikaz planeta bude takav da kao da se ona već “raspada” dodao je Biberčić, prenosi portal danas.rs.

Inače, tehnika spray art, spada u umjetnost “uličnog slikartsva”, koja je nastala u Novom Meksiku osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Želja ovog samoukog umjetnika je da pokaže da sprej ne služi za uništavanje fasada na zgradama, nego da može imati divnu namijenu, život u bojama. Spray art može se raditi na svim podlogama: Papir, platno, drvo i mnogim drugim.

“U snimku, koji sam plasirao na društvenim mrežama, apelujem na ljude da ostanu kod kuće i da zajedničkim snagama pobedimo virus korona. Simbolično na kraju snimka sam precrtao virus i tako nadam se najavio neke bolje dane.

Dane, kada će sve ovo biti iza nas, do tada ostanite kod kuće”, poručio je mladi spray art umetnik. Obojite život svojim bojama, dan će biti ljepši, a ovi loši dani imaće vedriju notu i brže će proći.

Izvor: Portal danas.rs

%d blogeri kao ovaj: