Bršadin: SKD “Prosvjeta” pododbor Bršadin i KUD “Vaso Đurđević” organizirali 16. Vinski bal

U nedelju, 19. februara, u prizemlju Doma kulture u Bršadinu realizovan je 16. po redu “Vinski bal”, u organizacijii SKD “Prosvjeta”, pododbor Bršadin i KUD-a “Vaso Đurđević.”

Program prožet, igrom, pesmom, poezijom i pošalicama ispratilo je oko 200 posetilaca. Pred posetiocima, na sceni su svoja znanja i umeća pokazali članovi dečje i omladinske folklorne grupe KUD-a domaćina, pa bršadinska pesnikinja Ljiljana Andrić, članovi “Prosvjetinog” pododbora u Bijelom Brdu, te premijerno vokalno-instrumentalni duet Stefan i Rajic koji su izveli nekoliko izvornih pesama iz Bosanske Posavine. Celokupni događaj upotpunio je i zaokružio nastup Ansambla narodnih igara SKD “Prsovjeta” iz Vukovara čiji članovi su izveli deo Gradskih igara i pesama.

Na samom početku programa predsednik Pododbora Bršadin, zdravicom je pozdravio prisutne i najavio događaj. Zatim je usledilo osvećenje vinove loze koje je obavio bršadinski paroh, protojerej Ljubenko Jović. Nakon toga je usledio kulturno-umetnički program. Po završetku programa, kako je već postalo uobičajeno, svi učesnici programa i prisutni posetioci pozvani su da se posluže kuvanim vinom i drugim poslasticama, uz neformalno druženje i zabavu.
“Vinski bal” je program u sklopu manifestacije “Dani vina” kojom se nastoji očuvati sećanje na Bršadin kao selo čiji atari su nekada bili prepuni vinograda i koje je, takođe bilo poznato po dobrim vinima kao i ceo ovaj kraj.

Fotografije sa ovog događaja mogu da se pogledaju OVDJE


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: