Bršadin: Svečano otvaranje 19. Dana kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema

U nedelju, 27. novembra, SKD “Prosvjeta” pododbor Bršadin, bio je domaćin svečanog otvaranja manifestacije “Dani kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema” koja se na ovim prostorima obeležava već 19. put. Još od 1998. godine kada je ova manifestacija nastala, Pododbor Bršadin je u više navrata imao priliku da bude domaćin programima unutar manifestacije, ali je ovo prvi put da je u Bršadinu gostovao program posvećen njenom otvaranju.

U programu su, pored domaćinskog KUD-a “Vaso Đurđević” iz Bršadina, učestvovali i Vladan Smiljanić iz Bršadina i Aleksandra Kikanović iz Dalja, (osvajači prvog i drugog mesta na Smotri recitatora, pretprogramu Manifestacije održanom u Borovu, 25. maja) zatim etno-ansambl “Đurđevak” iz Bobote, plesna grupa “Venera” iz Vukovara, te članovi SKUD-a “Jova Jovanović Zmaj” iz Bijelog Brda, među kojima je pevačka grupa i Slobodan Nešić koji je izveo pesmu “Pijanstvo”, Vladislava Petkovića Disa.

Na samom početku programa, generalni sekretar SKD “Prosjveta”, Srđan Tatić pozdravio je prisutne i manifestaciju svečano proglasio otvorenom, a zatim je usledio kulturno-umetnički program u trajanju nešto više od jednog časa. Program je ispratilo nešto više od 100 posetioca, među kojima su bili i predstavnici društveno-političkog života lokalne zajednice i regije. Za sve njih pre i posle programa bila je otvorena i Izložba amaterskih umetničkih fotografija realizovana prethodnog vikenda.

Fotografije s ovog događaja možete pogledati na sljedećem linku: https://www.facebook.com/pg/skdprosvjetabrsadin/photos/…


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: