Bruxelles: Filmski festival Palić među šest najboljih u Europi

Festival europskog filma Palić, proglašen je u Bruxellesu jednim od šest najboljih i najuzbudljivijih festivala u Europi, u području umjetnosti, kao jedini filmski festival.

To izuzetno priznanje uručeno je u utorak 19. septembra u Bruxellesu na svečanoj ceremoniji “2017 EFFE Awards” Iliji Tatiću, direktoru Otvorenog univerziteta (izvršnog producenta festivala), i Miroslavu Mogoroviću, programskom direktoru festivala.

U širem izboru bilo je čak 715 festivala, dok je u julu palićki festival ušao u izbor od 26 najboljih, postavši EFFE laureat, odlukom međunarodnog žirija Asocijacije europskih festivala (European Festivals Asociation, EFA).

Tada je navedeno da je FEF Palić prepoznat kao festival koji posvećeno njeguje “umetnost, dobar odnos sa zajednicom i europske vrednosti”.

Inače, internacionalnim žirijem, koji je odabrao šest festivala, za koje je navedeno da “uspostavljaju trendove”, predsjedavao je ser Džonatan Mills, kompozitor i nekadašnji direktor čuvenog Internacionalnog festivala u Edinburghu.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: