Čestitke hrvatskih zvaničnika za Vaskrs

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković uputili su čestitke vjernicima koji Vaskrs slave prema julijanskom kalendaru.

„Svim građankama i građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs, Hristos voskrese“, poručio je povodom najvećeg hrišćanskog praznika predsjednik Hrvatske.

„Blagdan Uskrsa uči kako, usprkos svim nedaćama i teškoćama, uvijek postoje nada i rješenja za bolje sutra ako se iskreno i s punom vjerom prihvati njegov značaj. Neka značaj ovoga najvećeg kršćanskog blagdana vjernicima bude poticaj traženja nove snage za osobnu izgradnju, a svima nama poticaj na bolju suradnju, međusobno razumijevanje i toleranciju”, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Uz podsjećanje na odgovornost svih građana za stvaranje uređenog društva koje poštuje dijalog i različitost, vjernicima koji Vaskrs slave prema julijanskom kalendaru zaželio je da taj praznik provedu radosno i mirno u krugu svojih najbližih.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković također je uz tradicionalni pozdrav „Hristos vaskrse!“ čestitao vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u ime Vlade i osobno.

„U duhu najvećeg kršćanskog blagdana koji hrabri pred svim životnim izazovima, želim vama i vašim obiteljima obilje mira, vjere, nade i zajedništva. Neka vam ovo uskrsno vrijeme protekne u ozračju solidarnosti, strpljivosti i odgovornosti“, napisao je premijer Plenković.

Izvor: P-portal.net
%d blogeri kao ovaj: