“Dani komedije” u Jagodini

Tradicionalni 46. pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije “Dani komedije” u Jagodini počinje danas, 20. marta, a svečano će ga otvoriti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
Foto: Thinkstock

Festival se održava pod geslom “Tragikomedija našeg vremena”, a po tradiciji traje od 20. do 27. marta.

Prvu predstavu “Pasivno pušenje” Nebojše Romčevića, režija Egon Savin, izvešće “Zvezdara teatar” Beograd.

Selektorica festivala teatrologinja i kazališna kritičarka dnevnog lista “Politika”, Ana Tasić, uz “Pasivno pušenje”, za “Dane komedije”, u konkurenciji za nagrade, odabrala je još: “Dok te ja hranim i oblačim”, autorska predstava, u režiji Olje Ðorđević, dramaturg Danica Nikolić – Nikolić, u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad.

U petak, 24. marta, je “Udaj se muški”, Dunje Petrović, režija Marija Lipovski u izvođenju Centra za interaktivnu umetnost Beograd, a u subotu, 25. marta je “Dva u jedan” Ray Cooneia, režija Petar Jovanović u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica.

U nedelju, 26. marta, ponovo “Zvezdara teatar” Beograd i predstava “Hipnoza jedne ljubavi”, tekst i režija Dušan Kovačević.

Na dan završetka festivala i Međunarodni dan pozorišta, 27, marta, u ime nagrađenih predstava, poslije uručenja nagrada, Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banja Luke izvešće predstavu “Celo telo tu me boli”, tekst i režija Nikola Pejaković.

Nagradu za životno djelo “Zlatni ćuran”, najvišu nagradu festivala ove godine je dobio doajen srpskog glumišta, dramski, filmski i televizijski glumac Vlasta Vlaisavljević.

Sve predstave se igraju u maloj sali Kulturnog centra i počinju u 20 sati. Karte su rasprodane.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: