Dani Kule Janković

DANI KULE JANKOVIĆ:  27.07.2014. Dramski studio EHO izveo poetski performanso  “Za one sasvim drukčije od mene i za one sa mnom istovetne”  Desanki Maksimović u čast, u režiji Svetlane Patafta.

U Islamu Grčkom, 27.07.2014. u 21h u okviru programa “ Dani Kule Stojana Jankovića”,  Dramski studio EHO zagrebačkog pododbora SKD Prosvjeta  izveo je poetski performans: “Za one sasvim drukčije od mene i za one sa mnom istovetne” Desanki Maksimović u čast, u režiji Svetlane Patafta. Ovo događanje je financirano od strane Srpskog narodnog vijeća i Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi.   Nakon trodnevnog rada s mladima u Kuli na završnoj fazi postavljanja predstave, pred stotinjak gledalaca u prekrasnom ambijentu Kule, glumci su i ove godine pokazali izvrsnost i zrelost u scenskom izvođenju. Stihovi Desanke su vratili mnoge u neka druga vremena, a mlada publika je imala priliku prvi put doživjeti vrlo intenzivno stihove jedne od najvećih srpskih pjesnikinja.

Pored stanovnika Islama Grčkog predstavi su prisustvovali Dušan Vujović, kulturni ataše Ambasade Srbije u Republici Hrvatskoj,  voditeljica odjela za kulturu SNVa Aneta Lalić, kao i prijatelji Kule. Porodica Desnica je bila oduševljena događanjem, a također  i načinom kako su zidine Kule i njeno dvorište progovorili i zasjali posebnom atmosferom u izvedbi mladih glumaca.

Djelić atmosfere donosi nam fotograf Jovica Drobnjak.

%d blogeri kao ovaj: