Dođite na 10. izdanje Demofesta – slijedeće godine i filmski festival!

Posjetioci Demofesta imaju priliku da posjete brojne sadržaje koje su za njih pripremili organizatori festivala, a Demofest press centar je u četvrtak posjetio i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji je izrazio svoje oduševljenje projektom.

Brankica Janković, direktorica Demofesta, naglasila je da su očekivanja od ovogodišnjeg izdanja festivala velika, te da su organizatori dali sve od sebe kako bi napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu, a na posjetiocima je da procijene da li su u tome uspjeli, piše portal Banjaluka.com.

„Novitet je da se ove godine zabavljamo na dvije bine. Ta ideja je nastala zbog 400 demo bendova koji se svake godine prijave na naš konkurs i žele da nam se uživo predstave. Do sada je nastupalo 30 demo bendova, a ove godine ih je čak 50. Nadamo se da je to put i za dalje širenje“, navela je Janković, te podsjetila da je ove godine Demofest odabran kao jedan 21 festivala u Evropi koji su najprisniji sa svojom publikom, piše nadalje Banjaluka.com.

„Jako smo ponosni na to jer sve što radimo radimo isključivo zbog publike. Naredne godine od nas možete očekivati i filmski festival koji upravo pripremamo“, najavila je Janković.

Inače, ovogodišnji dnevni program koncentriran je oko društveno-odgovornih tema, pa se, već u četvrtak od 17 časova u Banskom dvoru moglo prisutvovati okruglom stolu „Žene u umjetnosti“, na kome su govorile: Vedrana Rudan, Ida Prester, Staša Koprivica, Mladen Miljanović i Sandra Silađev Dinja.

Još jedan od ovogodšnjih noviteta je i bezkontaktno plaćanje koje će se vršiti putem posebnih festivalskih kartica, a kako bi se svim posjetiocima omogućilo uživanje bez prepreka, Demofest je kreirao i poseban prostor za osobe s invaliditetom i njihovu pratnju.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: