“Dubrovnik u pozno ljeto” 4. međunarodni glazbeni festival

festiva-dubrovnik-org

Dubrovački simfonijski orkestar već četvrtu godinu za redom organizira Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto, festival koji slavi glazbu u najljepše doba godine. Ideja je zadržati prisutnost kvalitetnih glazbenih događanja u Dubrovniku na samom koncu ljeta.

Festival se sastoji od 16 događanja: kako simfonijskih koncerata, koncerata komorne glazbe tako i recitala i jednog jazz koncerta, a svi će se održati u prekrasnom ambijentu atrija Kneževa dvora.

Glazbeni direktor festivala je austrijski dirigent maestro Christoph Campestrini koji će dirigirati nekoliko koncerata tijekom festivala, a orkestar će imati priliku surađivati i s drugim uglednim dirigentima kao što su Charles Olivieri-Munroe, Stefan Sanderling, Mladen Tarbuk I Tomislav Fačini.

Od 26. kolovoza do 23. rujna Festival će okupiti orkestar, zbor te više od 20 solista iz Hrvatske i cijelog svijeta. Festival će, također surađivati s drugim gradskim festivalima te ćemo imati izvrsne koncerte – s Dubrovačkim ljetnim igrama program „U susret budućnosti”, čime ćemo predstaviti mlade laureate prestižnih međunarodnih natjecanja kao što su Yuri Favorin i Andrew Tyson.


Izvor: tzdubrovnik.hr

 

%d blogeri kao ovaj: