Energetski obnovljena škola

Karlovački župan Damir Jelić i predsjednik Općine Krnjak Dejan Mihajlović, obišli su krnjačku Osnovnu školu Katarina Zrinska u kojoj je završen projekt energetske obnove koji je sa 770.000 kuna sufinancirala i Karlovačka županija čime je utrošak energenata smanjen za tri puta. Radovi su ukupno stajali 2,7 milijuna i započeli su još 2013. godine u vrijeme župana Ivana Vučića.

Načelnik Mihajlović je istakao značaj potrebe otvaranja dječjeg vrtića ili igraonice za predškolsku djecu. Županija će pomoći u realizaciji, dok Općina mora odabrati model, a prostor je već osiguran. Govorilo se također o projektu proširenja mjesnog groblja, o obnovi i uređenju županijskih i nerazvrstanih cesta te razvoju poljoprivrede i turizma kao potencijala općine. Neke od prometnica će uskoro u obnovu dok će neki putevi biti asfaltirani. Radovi će se realizirati prema planu dogovorenom između Općine i Županijske uprave za ceste. Župan Jelić i načelnik Mihajlović potpisali su sporazum o sufinanciranju javnih radova u Općini: Županija pomaže sa 20.000 kuna da se na određeno vrijeme zaposle 33 stanovnika Krnjaka.

Ovo su rezultati drugog kolegija župana održanog u Krnjaku. Županijski kolegiji održavaju se po općinama i gradovima bar jednom godišnje iz razloga jer se na terenu najbolje vide problemi koje treba rješavati

%d blogeri kao ovaj: