Festival dječje ilustracije 2022.

Pozivamo djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta da sudjeluju na 6. festivalu dječje ilustracije ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Dušana Radovića.
Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda. 

Rok za slanje radova je 8. april 2022. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Dušana Radovića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.
Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u devet dobnih kategorija (vrtićka i po jedna od 1. do 8. razreda). Od najboljih radova će prirediti izložbu u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije će biti nagrađeni prigodnim nagradama. 

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: 

ime i prezime, razred, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon mentora ili roditelja.
Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti u skladu s formatom mape za razred koji pohađa učenik. Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju. 

Radove slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka Središnja knjižnica Srba u RH Preradovićeva 18/1
p.p. 9 

10 106 Zagreb 

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji će biti objavljeni na web stranici biblioteke http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/. Točan datum održavanja centralne izložbe i dodjele nagrada će biti na vrijeme objavljen na web stranici biblioteke.

• autorica loga Festivala je Vanja Višnjić, 3.razred.

• Manifestaciju sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH

%d blogeri kao ovaj: