Filipović: Talenat je jedino merilo

unnamed
Foto: Screenshot

Dobitnik prve i treće nagrade 40. festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji Stevan Filipović kaže da svaka nagrada predstavlja svedočanstvo da to što su radili ima nekog smisla, da komunicira s publikom, žirijem, kritikom.

Filipović je sa Milenom Bogavac dobio prvu nagradu 40. FFS za film “Pored mene”, dok treću nagradu djeli sa koautorima scenarija za film “Dobra žena”, Mirjanom Karanović i Darkom Lungulovim.
Ne možete da se nadate tim stvarima, radite što volite i što mislite da treba da ispričate kao umetnik i sve ostalo pokazuje samo da ste na pravom tragu, rekao je Filipović Tanjugu.
Filipović je bio suradnik Mirjane Karanović na predmetu gluma na Akademiji umetnosti u Beogradu, iz čega se i izrodio film ”Pored mene” sa uspješnom klasom studenata poznate glumice, a sada predaje o vizualnim efektima.

“To je super. Prvo sam radio sa ovim mojim glumcima i glumicama kao reditelj, moj zadatak je bio gluma na filmu i to se spektakularno završilo – dugometražnim igranim filmom i oni su postali zvezde u Srbiji i regionu. Sada se bavim nečim sasvim drugačijim, predajem vizuelne efekte. To nije tako dinamično i intimno kao rad sa glumcima, ali isto zanimljivo i to je polje koje meni prija”, rekao je Filipović.

Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: