Film “Santa Maria della Salute” 27. januara u Beču

Novi filma Zdravka Šotre “Santa Maria della Salute” biće prikazan u Beču 27. januara 2017, u najvećoj sali kina UCI Kinowelt Millennium City, u 20 sati.

unnamed

Santa Maria della Salute je uzbudljiva, intrigantna i emotivna ljubavna priča između jednog od najvećih pjesnika naše književnosti Laze Kostića i ćerke bogatog veleposednika Lenke Dunđerski. Glavne uloge tumače Vojin Ćetković i Tamara Aleksić, a pored njih u filmu igraju i Aleksandar Berček, Sloboda Mićalović, Nenad Ilić, Svetlana Bojković, Dejan Lutkić, Bogdan Diklić, Nebojša Dugalić, Tihomir Stanić, kao i brojni drugi srpski glumci.

Direktori fotografije su Veselko Krčmar i Darko Stanojev, muziku je radio Vojkan Borisavljević, kostime Ivanka Krstović, scenograf je Dejan Anđelković, za masku je bila zadužena Dubravka Busatlija, a motažer je Petar Putniković.

Film je sniman od 1. avgusta do 4. novembra u Veneciji, Somboru, Vršcu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima, Beogradu, Cetinju, Baru i u Kotoru, na više od 150 lokacija, a za potrebe filma je napravljeno oko 1.500 kostima.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: