Finale likovne kolonije “Moravička jesen” – Izložba “Moravice očima slikara”

“Za termin održavanja odabrali smo prvi vikend u listopadu jer je tada jesen u Moravicama najljepša”, kazao je za Novi List, slikar Novica Vučinić.

U slikama likovne izložbe “Moravice očima slikara”, moglo se uživati tokom proteklog vikenda u staroj osnovnoj školi u Dokmanovićima.

Likovna izložba sastavljena je od radova sudionika likovne kolonije “Moravička jesen”. Riječ je o likovnom susretu koji traje punih dvadeset godina, a o tome kako je sve počelo rekao je nešto i sam moravički slikar, Novica Vučinić, ravnatelj PŠ Nikola Tesla u Moravicama:

“Ideja se rodila sredinom devedesetih, točnije nakon što je 1995. godine osnovano Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta”. Dvije godine kasnije, moravički slikar, Đorđe Petrović dao je ideju o likovnom okupljanju i početkom jeseni 1997. godine održan je prvi susret”.

“Najčešće se rade pejzaži, a do sada je izrađeno oko pedsetak slika. Dio je prodan, a dio je u stalnoj ponudi, kao i slike na ovoj izložbi koja će biti otvorena najvjerojatnije do ljeta. Pogledat će se moći svake subote i nedjelje kad će prije podne netko biti dežuran, a za skupne posjete uvijek postoji mogućnost dogovora”, istakao je Vučinić i dodao da se već za 21. koloniju polako dogovaraju sudionici.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: