Flight Network: Banjalučki Demofest među najboljim festivalima u Europi!

Flight Network, najveća turistička agencija u Canadi, objavila je ovogodišnju listu na kojoj se našao 21 festival iz Europe koji imaju najprisniji odnos s publikom, a među njima je i Demofest iz Banjaluke.

Demofest je tako za svoj deseti rođendan dobio jedan iznenadni poklon, koji ga je svrstao među najbolje festivale u Europi, a potvrda ovoga puta dolazi preko Atlantika!

“Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni muzički festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne pričamo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke muzičke nastupe”, piše Flight Network, a prenosi Banjaluka.com.

“Međutim postoje brojna festivalska mjesta koja treba posjetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji”, dodaje se u nastavku.

“Za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, ovo je festival za vas”, navodi se u opisu Demofesta.

Flight Network posebno ističe prednosti Demofesta, kako zbog grada u kojem se dešava, koji se odlikuje alejama, nadimkom “grad zelenila” i prelijepom rijekom Vrbas, kao i zbog lokacije na kojoj se dešava sam festival, odnosno tvrđave Kastel.

“Izuzetno smo ponosni što je priča o Demofestu prešla i na drugi kontinent, i što je Banjaluka putem našeg festivala prepoznata kao turistička lokacija koja je poželjna čak i za posjetioce iz Canade. Smatramo da je ovo jedan od konkretnih znakova koji ukazuju na to da Banjaluka treba postati jedan od velikih muzičkih regionalnih centara, kada je u pitanju festivalski turizam”, naveli su organizatori Demofesta.

Inače, ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: