Folklorna večer u Markušici

nastup pododbor Markusica

Povodom Dana općine Markušica SKD “Prosvjeta” pododbor Markušica organizirao je 28. augusta folklornu večer u Domu kulture u Markušici. Aleksandar Vukov predsjednik pododbora Markušica pozdravio je publiku i goste.

Učesnici folklorne večeri bila su kulturno umjetnička društva s područja općine Markušica i to mlađa grupa pododbora Markušica koja se predstavila s igrama iz Banata. Koreografiju je napravio Dejan Gagulić za otvaranje manifestacije.

KUD Nada iz Gaboša se predstavio igrama sa Rtanj planine:”Igraj , igraj, zaigraj i u kolu nadigraj” te igrama iz Šumadije:”Oj Moravo” u koreografiji Milana Cvijanovića uz pratnju Novice Todića. Mlađa grupa pododbora Ostrovo predstavila se igrama iz Srijema u koreografiji Dejana Gagulića.

KUD Ostrovo iz Ostrova predstavio se igrama iz Leskovca i igrama Bosilegradskog krajiša isto u korografiji Dejana Gagulića. Manifestaciju je zatvorila starija grupa pododbora Markušica koja se predstavila igrama iz Srijema, također u koreografiji Dejana Gagulića.
Veliki broj posjetitelja obilježio je Folklornu večer u Markušici. Na zatvaranju manifestacije dodijeljene su zahvalnice kulturno umjetničkim društvima: KUD-u Nada iz Gaboša i KUD-u Ostrovo iz Ostrova.

Izvor:Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: