Garešnica: Održana 8. Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva

U organizaciji SKD “Prosvjeta” Garešnica u nedelju 18. juna održana je 8. SMOTRA DJEČJEG KULTURNOG STVARALAŠTVA pod nazivom:”Djeca su ukras svijeta” . 

Takmičenje u starim dječjim igrama je održano u Brinjanima gdje je učestvovalo sedam društava . Najviše plaketa ove godine po prvi put nisu osvojili domaćini, nego gosti iz Bršadina. U Brinjanima su djecu zaiteresirali i članovi  VSNM Velika Pisanica koji su djeci izložili nekoliko starih rekvizita za igru i zabavu .

Inače, Smotra dječjeg folklora je održana u Hrvatskom domu u Garešnici. Domaćini su se potrudili da okupe uz dva Hrvatska i većinu manjinskih društava, a imali su i goste iz Istočne Slavonije (Bršadin) i Banije (Mali Gradac) te Korduna ( Vrginmost),

U predvorju Hrvatskog doma članice SKD “Prosvjeta” Garešnica su izložile stare rukotvorine i nošnje Moslavačkog kraja.

Učestvovali su: KUD “Palična” Severin (Hrvatsko društvo)

KUD “Strahoninec” Strahoninec (Hrvatsko društvo)

Češka Obec Bjelovar

Ukrajinsko KPD “Taras Ševčenko” – Kaniža

KUD “Mladost” Bosanska  otoka (BiH)

SKD “Prosvjeta” , KUD “Vaso Đurđević” Bršadin

SKD “Prosvjeta” Mali Gradac

SKD “Prosvjeta” Vrginmost

Češka beseda  Međurić

SKD “Prosvjeta” , KUD “Moslavina” Garešnica

Program je završio novom koreografijom domaćina , Igre iz Bosilegradskog krajišta koja je premijerno izvedena i oduševila je publiku.Domaćini se zahvaljuju svim učesnicima na učešću i  svima onima koji su pomogli donacijama gradu Garešnici i BBŽ na sufinanciranju i na kraju svim članovima SKD “Prosvjeta” Garešnica koji su cijeli dan bili radna ekipa. Bilo je naporno, kažu domaćini, ali za djecu se isplati žrtvovati , a na neki način to nam je i dužnost, također ističu domaćini manifestacije, jer: DJECA SU UKRAS SVIJETA .


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: