Glinski pododbor SKD “Prosvjeta” domaćin radnog sastanka

Glinski pododbor „Prosvjete“ 29.jula 2017.godine bio je domaćin radnog sastanka koji je održan na temu obrazovnog, kulturnog i privrednog povezivanja između SKD „Prosvjeta“, krovne kulturne organizacije Srba u Republici Hrvatskoj i udruženja KZ Batajnica u matičnoj Republici Srbiji.

Razgovaralo se o problematici srpske zajednice, općenito o stanju u Društvu i rješenjima koja mogu doprinjeti očuvanju srpskog sveukupnog identiteta.

Na sastanku su sudjelovali aktivni pripadnici srpske zajednice, članovi i rukovodstva prosvjetinih pododbora (Glina, Sisak, Petrinja, Borovo, Rijeka, Okučani) oba potpredsjednika SKD „Prosvjeta“ Sretenka Čaović i Jovica Radmanović, jerej Slobodan Drakulić paroh glinski,

gošća iz Srbije predsjednica KZ Batajnica gospođa Sanja Lakić te u svojstvu domaćina zamjenica gradonačelnika Grada Gline ispred srpske zajednice Branka Bakšić, gradske vijećnice Grada Gline Nada Vlajković i Nina Badrić.

Za početak je dogovoreno da će se programska suradnja ostvariti na temu obrazovanja srpske djece putem organizovanja ljetnih i zimskih škola srpskog jezika i kulture koje će se održavati u Beogradu.

Nakon održanog radnog sastanka u Glini sudionici su se uputili u Mali Gradac te nastavili sastanak, odnosno informirali članove i rukovodstva pododbora(Mali Gradac, Kostajnica, Virovitica, Viškovo, Dvor), o programskoj suradnji koja je u pripremi.

Svi posjetioci potom su imali priliku uživati u 15. jubilarnim susretima na Baniji u organizaciji prosvjetinog pododbora Mali Gradac na čelu s predsjednicom pododbora Milicom Sanković.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: