Grad Split ugostio članove Udruženja Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” iz Kragujevca

SKD “Prosvjeta” pododbor Split u suradnji s Vijećem srpske nacionalne manjine grada Splita 17. augusta ugostio je članove Udruženja Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” iz Kragujevca.

Tim povodom u Poglavarstvu grada Splita od strane predstavnika Ureda grada zaduženih za kulturu organiziran je prijem za predstavnike Udruženja Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” iz Kragujevca i predstavnike SKD “Prosvjeta” pododbor Split.

U razgovoru u Poglavarstvu grada Splita izražena je želja za obnavljanjem društvene i kulturne suradnje između gradova Kragujevca i Splita.

U večernjim satima, a nakon obilaska grada u prostoru nedovršene Crkve Sv. Save organizirano je i zajedničko druženje te koncert u kojem su nastupili: Ženski pjevački zbor SKD “Prosvjeta” pododbor Split, Ženska pjevačka grupa “Nikola Tesla” Kragujevac, glumac Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Saša Pilipović, te Rada Veštić članica SKD “Prosvjeta” pododbor Split.

Na početku zajedničkog druženja i koncerta mnogobrojnoj publici su se prigodnim riječima obratili protojerej Milorad Đurđević sveštenik Srpske pravoslavne Crkve u Splitu, Momčilo Rusić predsjednik SKD “Prosvjeta” pododbor Split i Milan Ljubović predsjednik Udruženja Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” iz Kragujevca. Nakon službenog dijela koncerta za sve učesnike i posjetioce je upriličen prigodan domjenak. Druženje članova dvaju društava je nastavljeno na splitskoj rivi do kasno u noć.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: