Grammy nagrade: Veče u znaku Beyonce i Adele

Sve do posljednjeg trenutka nije se znalo tko će od dvije zvjezde – Beyonce i Adele – osvojiti Grammy nagradu. Britanka je, međutim, bila pobjednica osvojivši nagradu za Album godine (“25”) i Pjesmu godine (“Hello”).
Tanjug / Matt Sayles/Invision/AP

Adele je ukupno osvojila čak pet Grammy nagrada, uključujući i onu za Najbolji pop vokalni album i Najbolje pop solo izvođenje, što znači da je ponovila uspjeh iz 2012, tada s albumom “21” i pjesmom “Rolling in the Deep”.

Beyonce je, međutim, u ovoj godini imala najviše nominacija – čak devet. Ipak, osvojila je dvije nagrade: za Najbolji muzički spot za “Formation” i Najbolji urbani suvremeni album “Lemonade”.

Pored Beyonce i Adele, Chance the Rapper dobio je nagradu kao Najbolji novi izvođač.

Manje je poznato da je David Bowie tokom svoje dugogodišnje karijere osvojio samo jedan Grammy i to za Najbolji spot za pjesmu “Jazzin’ for Blue Jean”.

Nepravda je prekasno ispravljena. Sinoć je osvojio pet posthumnih nagrada za “Blackstar” album: Najbolje rok izvođenje, Najbolju rok pjesmu, Najbolji album alternativne muzike, Najbolji aranžman i najbolje pakovanje albuma.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: