Hrvatska postala Zona Besplatnog Čitanja

unnamed-1
Foto: Shutterstock
“Ovo je potpuna demokratizacija pisane riječi kakvu do sada nismo vidjeli”

Dobro došli u Hrvatsku, otvorenu digitalnu knjižnicu— prvu zemlju na svijetu koja je u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja—zemlju u kojoj je dostupno 100.000 vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta za besplatno čitanje bilo gdje unutar njenih granica, bez članske iskaznice ili posebnog koda; zemlju u kojoj je pristup pisanoj riječi i znanju pravo svakog čovjeka, a ne privilegija vezana za institucije.

Već za vrijeme ovih blagdana u Hrvatskoj može se besplatno čitati pregršt knjiga iz cijelog svijeta, na raznim jezicima, uključujući i hrvatski. Sve što trebate napraviti je skinuti besplatnu aplikaciju Croatia Reads (Hrvatska Čita) za Android ili iOS pametne telefone i tablete, registrirati se (sign up) i čitati bilo kada i bilo gdje unutar Hrvatske.

“Ovo je potpuna demokratizacija pisane riječi kakvu do sada nismo vidjeli,” izjavila je Mirela Rončević, voditeljica projekta. “Stvorili smo krug u kojem svi imamo korist a pri tom poklonili znanje ljudima bez obzira na njihovu lokaciju i kupovnu moć. Sponzori podržavaju plemenitu misiju koja je jednako vezana za kulturu kao i obrazovanje i turizam i pomažu da se znanje širi posvuda i na taj način oplemenjuju društvo. Izdavači, i s njima autori, su plaćeni za pročitano (zahvaljujući podršci sponzora), a ljudima diljem Hrvatske je pisana riječ na dohvat ruke.“


Izvor: Poslovni.hr

%d blogeri kao ovaj: