Humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije za ‘Korak u život’

lisinskiZagrebačka filharmonija održat će u petak, 6. prosinca, veliki humanitarni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na kojemu će pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića izvoditi poznate operne arije iz skladateljskog pera Giuseppe Verdija, Giacoma Puccinija i Richarda Wagnera.

Orkestar Zagrebačke filharmonije već šestu godinu podupire humanitarnu akciju Korak u život koncertom kojim se prikupljaju sredstva za stipendiranje djece bez primjerene roditeljske skrbi te im se na taj način omogućuje školovanje i daje prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život.
Koncert se već tradicionalno održava u sjećanje na preminulog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije od njenih početaka, a ovogodišnje finale akcije obilježit će koncert u kojemu će zagrebački filharmoničari izvoditi arije iz poznatih opera uz solistički nastup sopranistica Valentine Fijačko i Nikoline Pinko, mezzosopranistice Dubravke Mušović Šeparović, tenora Domagoja Dorotića, baritona Ljubomira Puškarića te basa Giorgija Suriana.

Koncert je dio Filharmonijinog Crvenog ciklusa.

‘Korak u život’ u posljednjih je pet godina osigurao 151 stipendiju za studente iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji. Brojne hrvatske tvrtke, ali i sami građani, prepoznali su vrijednost ove akcije koju iz godine u godinu podržavaju donacijom novčanih sredstava.

Sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se pozivom na humanitarni broj telefona 060 9001 i izravnim uplatama na račun akcije 2360000-1102052855. (Hina)
(R.P.B., 27.11.2013)

%d blogeri kao ovaj: