Istaknuta koreografkinja Slavica Mihailović na 5. Školi folklora u Vukovaru

Proteklog vikenda od 26.-27. septembra u organizaciji Zajedničkog veća opština održana je 5. Škola folklora. Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” iz Vukovara bio je domaćin kao i svih prijašnjih godina. Na ovogodišnjoj Školi folklora, folkloraši su imali čast da ponovo rade sa istaknutom koreografkinjom Slavicom Mihailović iz Kragujevca, osnivačicom poznatog Ansambla “Smilje” kao i duogogodišnjom saradnicom Nacionalnog ansambla Srbije “Kolo” iz Beograda.

Tema ovogodišnje Škole folklora bile su oblasti Gruže, Jasenice i Lepenice. Sama Škola odvijala se tokom celog vikenda u dva radna dana i to u dva bloka, prijepodnevni i popodnevni, a gdje je bilo oko pedest polaznika.

Inače, Škola je organizirana uz sve potrebne epidemiološke mere vezano za COVID -19. Nakon domaćinstva Školi folklora, ANI  Vukovar nastavlja svoje aktivnosti od kojih su prva 03.10.2020. u Ostrovu na Međunarodnim susretima folklora, a zatim Ansambl odlazi na Kvarner, gde će u Rijeci 10. oktobra održati svoj celovečernji koncert povodom Dana kulture Srba.

 

%d blogeri kao ovaj: