Izborna skupština Pododbora Split

U ponedeljak 8. juna održana je Izborna skupština SKD “Prosvjeta”, pododbora Split. Na Skupštini je bilo prisutno pedeset i pet od osamdeset članova Pododbora.
Nakon usvajanja dnevnog reda kojeg je predložio predsjednik Pododbora Momčilo Rusić, na Skupštini se raspravljalo o Izvještaju o radu, Finacijskom izvještaju za 2019. godinu, te o Planu rada pododbora Split za 2020. godinu. U raspravi su navedene sve aktivnosti Pododbora, a posebno Ženskog pjevačkog zbora. Izražena je zabrinutost oko realizacije dogovorenih programskih aktivnosti u ovoj godini zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19.

Takođe, u raspravi je konstatirana i dobra suradnja SKD “Prosvjeta” pododbora Split sa kulturnim društvima drugih nacionalnih manjina koji djeluju u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao i sa Udruženjem Srba iz Hrvatske „Nikola Tesla” iz Kragujevca, te Zajednicom Hrvata „Tin Ujević“ iz Beograda.

U raspravi je izražena i želja da se što više mladih privuče u članstvo i rad na određenim aktivnostima u SKD “Prosvjeta” pododbor Split.
Na Skupštini je izabrano rukovodstvo Pododbora Split i to: Momčilo Rusić za predsjednika Pododbora Split, Ana Lunić zamjenica predsjednika, Zoran Nenadić sekretar Pododbora Split, Radmila Pušica članica predsjedništva Podobora Split, Marko Veselinović, takođe član predsjedništva Pododbora Split, a za blagajnicu je izabrana Željka Trifunović.

Predsjednik Pododbora Split ujedno je i delegat u Skupštini Društva, a zamjenik predsjednika, zamjenik delegata.

 

%d blogeri kao ovaj: