Izložba: “Ivo Andrić – književnik i / ili diplomata” od 21.02.

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje izložbe “Ivo Andrić – književnik i / ili diplomata”. Otvaranje izložbe će se održati 21.02.2020. godine u Velikoj dvorani SKD “Prosvjeta”, Preradovićeva 18/1 u Zagrebu sa početkom u 19,00 sati. Dobro došli!

Izložba “Ivo Andrić – književnik i / ili diplomata”predstavlja istaknutog nobelovca u svjetlu pisca i diplomate, koji je zahvaljujući intenzivnijoj diplomatskoj karijeri boravio u mnogim europskim gradovima kao predstavnik Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, potom i Kraljevine Jugoslavije. Od Vatikana, Bukurešta, Trsta, Graca, Marseja, Pariza, Madrida, Brisela, Ženeve do Berlina, Andrić je u svakom od gradova pronalazio inspiraciju za svoja djela.

Na osamnaest panoa predstavljen je Andrićev stvaralački rad, panorame gradova u kojima je bio, upotpunjene slikama iz privatnog života, dokumentima i osobnim predmetima.

Postavku je osmislila Tatjana Korićanac,  muzejski savjetnik u Muzeju grada Beograda, u čijem sastavu je i Muzej Ive Andrića.

%d blogeri kao ovaj: