Izložba “Pružimo im ruku”

unnamed-1
Izložba “Pružimo im ruku” u Galeriji RTS-a
Poslije šest godina rada sa djecom sa posebnim potrebama, Košarkaški klub “Ikar” iz Gornjeg Milanovca je odlučio da za njih prikupi humanitarnu pomoć. Izložba pod nazivom “Pružimo im ruku – rad i radost u košarci” u Galeriji RTS-a otvorena je od 24. do 27. novembra.

Izložba fotografija o radu kluba i izložba slika renomiranih umjetnika Srbije u Galeriji RTS-a od 24. do 27. novembra jeste doprinos djela umjetničke zajednice, u želji da se pomogne radu sportskog kluba “Ikar”.

Koordinator izložbene postavke je akademski kipar Nebojša Savović Nes. Izložba je nazvana “Pružimo im ruku – rad i radost u košarci”.

Otvaranje izložbe okupilo je veliki broj poštovalaca umjetnosti, košarke i onih koji su spremni da pomognu radu košarkaškog kluba “Ikar” iz Gornjeg Milanovca koji već godinama radi sa djecom sa posebnim potrebama.

Klub “Ikar” radi i sa zdravom djecom, ali je jedini u Srbiji, možda i u Europi, koji radi s djecom sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujući druženju i specifičnom radu sa stručnjacima raznih profila, klub se izdvaja od sličnih jedinstvenom metodikom rada.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: