“Ježeva kućica” Branka Ćopića – animirani film

Priča “Ježeva kućica” Branka Ćopića jedna je od najljepših priča u stihu za djecu i odrasle, koja je oplemenila mnoge naraštaje univerzalnom porukom o ljubavi prema vlastitom domu. 

Prema spomenutoj priči, izrađen je animirani film 2017. godine u tehnici stop animacije. Redateljica je Eva Cvijanović, narator glumac Rade Šerbedžija, a glazbu potpisuje Darko Rundek. O kvaliteti filma govori podatak da je prikazivan na više od 100 festivala i osvojio više od 30 nagrada i priznanja (Međunarodni filmski festival u Berlinu, Animafest Zagreb, Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju…).

Film je postao odnedavno dostupan za gledanje na servisu Vimeo, a besplatno gledanje je omogućio KIKI (International film festival for kids) u sklopu programa Kiki u karanteni.

“Univerzalnost i ljepota priče i svijeta koji je Ćopić kreirao su bile veliki faktor, ali i moja lična veza sa slikovnicom. Mislim da pošto vrlo intimno poznajem priču, i što ona za mene kao imigranta ima jedno posebno značenje, mogla sam se upustiti u avanturu da provedem više od dvije godine na jednom projektu od deset minuta”, rekla je redateljica filma dodajući da se trudila da zadrži topao ton književnog predloška radeći film tehnikom stop animacije.

Ako film još niste imali priliku pogledati možete to učiniti sada – Ježeva kuća.

Izvor: Biblioteka.skd-prosvjeta.hr, havc.hr
%d blogeri kao ovaj: