Još malo pa Šabački letnji festival

Šabački letnji festival, biće održan od 28. do 30. jula u Šapcu, a prvo veče nastupiće Darko Rundek, najavili su juče novi organizatori Festivala – beogradski Mikser, prenosi B92. Druge večeri Šapčane će zabavljati njihovi sugrađani bend Goblini.

Muzički program odvijaće se na dvije bine: Main stage i DJ stage, na kojoj će biti održane i večeri stand up teatra. Novina na festivalu je klasična muzika, a organizatori su najavili i nastup Regionalne dečje filharmonije.

Osim toga, na Starom gradu pored Save biće i pratećih sadržaja poput art zone i debatnog programa. Poseban akcent u debatama biće na temama decentralizacije kulture i ulozi kreativne industrije u razvoju grada.

Ivan Lalić, izvršni direktor beogradskog Miksera, najavio je konačan program Festivala do 1. juna i prodaju karata po popularnim cijenama.

Inače, Šabački letnji festival održava se svakog ljeta od 2003 godine, a prošlogodišnja posjeta od 20.000 ljudi bila je rekordna. Šabački letnji festival je do sada ugostio više od 150 izvođača među kojima su Darren Emerson, Hladno pivo, Bajaga i instruktori, Van Gogh, Josipa Lisac, S.A.R.S, Dubioza Kolektiv, Massimo Savić, Zabranjeno pušenje i mnogi drugi.


Izvor: B92

 

%d blogeri kao ovaj: