Kamp srpskog jezika, kulture i tradicije

Proteklog vikenda, u subotu 17. 12. 2022. godine, kamp Kukavica kod Velikog Grđevca bio je mesto okupljanja dece s područja zapadne i istočne Slavonije, te Moslavine. Uz edukaciju, zabavu i igru razigrana deca željna sticanja novih znanja i prijateljstava su provela dan s učiteljima koji su pripremili pregršt zanimljivih radionica. 

Polaznike kampa posetila je i ambasador Srbije u Republici Hrvatkoj, gospođa Jelena Milić, u pratnji zamenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodina Saše Lukića, a tu priliku iskoristila je i da svim učesnicima kampa podeli novogodišnje paketiće. Uz predavače, učitelja Bojana Lazića, učiteljice Rade Božić, sveštenika Luka Bosanac, podršku kampu svojim dolaskom dao je i generalni sekretar SKD „Prosvjeta“ Slobodan Živković. 

Kamp je održan kao deo projekta „Umrežavanje i suradnja pododbora SKD Prosvjeta zapadne Slavonije i Moslavine“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije i Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

%d blogeri kao ovaj: