Kampanja za uvođenje struje u sisačkom kraju instalacijom solarnih sustava

Zelena akcija, zajedno s inicijativom „Ljudi za ljude“, povodom 30. godišnjice rada pokrenula je akciju „Zraka sunca – svjetlo nade” koja za cilj ima prikupljanje novca za instaliranje solarnih sustava u najmanje pet kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije koja još uvijek, u 21. stoljeću, nemaju pristup struji, navodi p-portal.net
Ističu da je Hrvatska među sedamnaest zemalja članica Europske unije koje imaju najvišu razinu energetskog siromaštva. “To označava nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji, ili nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.  Zelena akcija, kao udruga koja trideset godina djeluje na području okolišne i društvene pravde, želi putem ove kampanje podignuti svijest o tom problemu, te istodobno podariti ljudima “svjetlo nade” odnosno – struju. Želimo također pokazati kako je solarna energija jedno od ključnih rješenja za energetsko siromaštvo i klimatsku krizu“, ističu organizatori pozivajući građanke i građane da podrže akciju.
Predviđeno je da se prikupljeni novac potroši na štedne žarulje, invertere i ostale potrebne dijelove solarnog sustava, solarne panele kao i organizacijske troškove humanitarne kampanje poput instaliranja solarnih sustava.
Donirati možete putem službenog računa ove humanitarne kampanje udruge Zelena akcija – IBAN: HR4124840081502015899 (račun u Raiffeisenbank) ili putem Internet stranice Gogetfunding preko koje je pokrenuta crowdfunding kampanja.
U okviru kampanje su za donatore osigurane i zanimljive nagrade, poput sudjelovanja na aktivističkim radionicama, radionicama o gospodarenju otpadom, kompostiranju ili smanjenju otpada, poklon paketa, knjiga i tečaja ronjenja s osam sati predavanja i šest sati vježbi u vodi i moru. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici.

Izvor: P-portal.net
%d blogeri kao ovaj: