Kazališne predstave u Konaku kneza Miloša

Istorijski muzej Srbije, nakon dobrog prijema kod publike u prethodnom periodu, nastavlja s izvođenjem predstava u autentičnom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru. A, sve u cilju promocije ideje muzejskog teatra, afirmacije tradicije, kulture i jezika, kao i njegovanja vrijednosti srpske povijesti i opće kulture, saopćili su iz ove ustanove kulture.
unnamed (1)
Foto: Screenshot

Do početka aprila je planirano 10 izvođenja muzičko-scenskog igrokaza “Što se bore misli moje” i četiri izvođenja monodrame “Mudri i junačni vojvoda Janko Katić”.

Muzičko-scenski igrokaz “Što se bore misli moje” će igrati prvog i trećeg vikenda u mjesecu (21. i 22. januar, 4, 5, 18. i 19. februar, 4, 5, 18. i 19. mart u 16 časova), dok će monodrama “Mudri i junačni vojvoda Janko Katić” biti na programu posljednjeg vikenda u mjesecu (28. januar, 25. februar, 25. i 26. mart u 16 časova).

Igrokaz “Što se bore misli moje” autorice Zlate Tipold je jednočinka u trajanju od jednoga sata koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunyady Obrenović – pripremu Julijinog rođendana na njihovom imanju “Ivanka”, u današnjoj Slovačkoj.

Cijena karte je 350 RSD.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: