Kneževi Vinogradi: Završena prva likovna kolonija 2016.

U organizaciji SKD “Prosvjeta”, pododbora iz Kneževih Vinograda, u Domu kulture održana je dvodnevna likovna kolonija. Na ovu prvu likovnu koloniju odazavalo se osam slikara dok su još dvoje dostavili svoje radove na izložbu.

Učesnici su bili:  Mato Granić iz Vinkovaca,   Petrik Laszlo iz Zmajevca, Janos Jager iz Kneževih Vinograda, Đuro Vidaković iz Donjeg Miholjca, Arpad Keresteš iz Kneževih Vinograda, Ljiljana Francuz, također iz Kneževih Vinograda, Sreto Balaš iz Karanca i Ružica Banović iz Kneževih Vinograda. Svoje slike na izložbu su dostavile i Melita Jagustin i Biljana Bukta iz Kneževih Vinograda.

Amatersko slikarstvo kao hobi je prilično zastupljeno u istočnoj Slavoniji. U srdačnoj i prijateljsko atmosferi, slikari amateri su četkicama i uljanim bojama iskazali svoje umjeće na platnima. Na nekoliko slika su posjetitelji prepoznali istočnoslavonske krajolike i pejzaže. Veliku pomoć organizatorima u ostvarivanju preduvjeta, za održavanje likovne kolonije, je pružio gospodin Arpad Keresteš.  Na kraju izložbe učesnicima su podijeljene zahvalnice, a posjetioci ugošćeni pićem i poslasticama koje su pripremile članice SKD “Prosvjeta”.

Kratak video zapis s likovne kolonije može se pogledati na YouTube kanalu „suljosanin“ :


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: