Kragujevac: Potpisana Povelja o prijateljstvu dvaju društava

SKD “Prosvjeta”, pododbor Split boravio je dana 11. novembra 2016. godine u Kragujevcu. Inače, SKD “Prosvjeta” pododbor Split ima dugogodišnju suradnju sa Udruženjem Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” Kragujevac.

S članovima pododbora Split u Kragujevcu je bila i predstavnica grada Splita gospođa. Vesna Alač. Tim povodom u Skupštini grada Kragujevca je organiziran prijem za članove SKD “Prosvjeta” pododbora Split, predstavnike gradova Splita, Obrovca i općine Kistanje. U razgovoru u Skupštini grada je izražena želja za obnavaljanjem: društvene, privredne i kulturne suradnje između gradova Kragujevca i Splita.

Nakon prijema u Gradskoj upravi delegacija SKD “Prosvjeta” pododbor Split i predstavnica grada Splita su obišli Spomen park u Šumaricama gdje su položili vijenac kraj spomenika streljanim đacima i profesorima. Također, u okviru jednodnevnog boravka članovi SKD “Prosvjeta” pododbor Split su obišli i Narodnu biblioteku “Vuk Karadžić”, muzej “Stara Livnica” i manastire u Divostinu i Drači.

U večernjim satima u Knjaževsko-srpskom teatru održan je koncert pod nazivom “Zavičaju u srcu te nosim”, u kojem su nastupili: ženski zbor SKD Prosvjeta pododbor Split, AFA “Svetozar Marković”, Kragujevac, Srpski ansambl “Smilje” Kragujevac, Pjevačka grupa “Studenac” Kragujevac i Ženska pjevačka grupa “Nikola Tesla” Kragujevac.

Nakon koncerta organizirano je zajedničko druženje i večera u Domu penzionera za učesnike koncerta. Za vrijeme boravka u Kragujevcu predsjednik SKD “Prosvjeta” pododbor Split gospodin Momčilo Rusić i predsjednik Udruženja Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” Kragujevac gospodin Milan Ljubović potpisali su Povelju o prijateljstvu dvaju društava.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: