KREATIVNE RADIONICE RIJEČKE “PROSVJETE”

SKD “Prosvjeta” Pododbor Rijeka od prošle godine bogatiji je za jednu novu aktivnost na radost i zadovoljstvo svih, posebno njenih najmlađih članova!

Domišljatost koja je inicirana od strane podmlađenog članstva i rukovodstva najbrojnijeg pododbora u Hrvatskoj i ovaj put pokazala se vrlo uspješna.

Naime, u protekloj godini osnovan je Klub “Mladi kreativci” u kojem sudjeluje 30-ak djece u dobi od 5 do 14 godina. Aktivnosti kluba provode se putem edukativnih kulturno stvaralačkih radionica u okviru projekta “Činimo za djecu” pod vodstvom dviju stručnih osoba, učiteljice razredne nastave i odgajateljice predškoloskog uzrasta.

Djeca rado pohađaju radionice svakoga petka, a cilj radionica je da kroz igru i druženje djeca nauče kako od nepotrebnih i odbačenih stvari napraviti nešto lijepo i korisno. Na taj način potiče se dječja stvaralačka kreativnost koja je dodatno popraćena elementima edukacije.

Djeca svoje radove sa ponosom pokazuju svojim roditeljima, braći, sestrama i prijateljima. Tematski osmišljene radionice prilagođene su pojednično svim uzrastima, a inspiracija za rad pronalazi se u svakodnevnom životu od vremenskih prilika ili neprilika do blagdana, pa su tako i vjetar i kiša bili njihovi mali pomagači pri izradi zmajeva i kišobrana.

Da bi sve bilo na svom mjestu na radnom stolu djeca su izradila posudice za pribor u obliku leptira, a da ne kasne u školu ili vrtić napravili su svoj sat, kao i mnoštvo drugih lijepih radova. Radionice su besplatne i nisu namjenjene samo djeci srpske zajednice, već i svoj ostaloj djeci koja su željna zabave i učenja! Svoje zadovoljstvo zbog pozitivnih kritika korisnika programa iskazao je i povjerenik Jovica Radmanović te je izjavio da će nastojati proširiti projekt sa dodatnim sadržajima koji se trenutno razrađuju i da među članovima postoji interes za srpskim i talijanskim jezikom.

Projekt je u 2015.g u potpunosti financiran od strane Primorsko-goranske županije.

Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: