Kulturni događaji otkazani , ” kulturnjaci ” pomažu

pozoriste

Zbog izvanredne situacije u Srbiji, brojni kulturni događaji u zemlji su odgođeni a ustanove kulture uključile su se, na svoj ​​način, u pomaganju ugroženima.

Manifestacija Noć muzeja koja je se večeras trebala održati diljem zemlje odgođena je do daljnjeg ali su organizatori manifestacije pozvali sve posjetitelje u Beogradu i Novom Sadu, da se pridruže akciji pomoći ugroženim građanima i tim povodom danas će određeni muzeji u Beogradu i Novom Sadu biti otvoreni za prikupljanje potrebne pomoći.

Svi koji žele pomoći bilo u vidu flašica vode, konzervi hrane, deke, sredstava za higijenu, obuće, garderobe i sl. . od 10 do 21 sat mogu prilog ostaviti u Etnografskom muzeju, kao i u Kolarčevoj zadužbini, pozorištu Boško Buha, Muzeju znanosti i tehnike, Vojnom muzeju, Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Dom legata, Zepter muzeju, Muzeju grada Beograda – Konaku kneginje Ljubice.

Otvoreni će biti i Muzej primjenjene umjetnosti, Kulturni centar Beograda, Turistička organizacija Srbije, Povijesni muzej Srbije, Muzej Crvene Zvezde, Republički hidrometeorološki zavod (Opservatorij u Karađorđevom parku), Narodna biblioteka Srbije, Muzej Nikole Tesle, Kuća kralja Petra, Austrijski kulturni forum (ambasada Austrije) i Muzej PTT – a.

Novosađani će svoj ​​doprinos moći ostave od 10 do 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Vojvodine, Studiju M, Turističkoj organizaciji grada Novog Sada, Američkom kutku i poslovnici OTP banke (Bulevar Mihajla Pupina 6) kako bi Crveni križ grada Novog Sada ovu pomoć preuzeo.

Novi datum kada će muzeji i institucije kulture otvoriti svoja vrata biće naknadno saopćen, kada bude stabilizirana situacija u zemlji, navodi se u priopćenju organizatora.

Bitef teatar uključio se u akciju pomoći građanima i pozvao sve posjetitelje da donesu pomoć u vidu obuće, odjeće, deke, posteljine, konzervirane hrane, flaširane vode, hrane za bebe i pelena za bebe i stara lica.

Jugoslovensko dramsko pozorište priopćilo je da će sav prihod od predstava koje su se igrale sinoć i koje će se igrati tijekom vikenda uplatiti za pomoć poplavljenim područjima.

Narodno kazalište otkazalo je sve predstave i manifestacije koje su bile predviđene ovog vikenda i priopćilo da stavlja nadležnima na raspolaganje sve svoje postojeće ljudske, tehničke i materijalne resurse, kako bi se dao doprinos spašavanju stanovnika i imovine ugrožene poplavnim valovima.

U cilju što bržeg oporavka i saniranja posljedica štete, Narodno pozorište će izdvojiti sredstva iz prihoda od predstava i uplatiti ih na račun namijenjen postradalima diljem Srbije.

Kazalište Atelje 212 pozvalo je svoju publiku i sugrađane da pomognu ugroženom stanovništvu u vrijeme rada blagajne (od 10 do 13 sati i od 18 do 21 sat) donesu odjeću, deke, posteljinu, konzerviranu hranu, stvari za bebe i higijenu.

Exit zaklada pozvala je dobrovoljce iz cijele Srbije da se prijave za pomoć u obrani od poplava na broj telefona 021 6320 214 a sa tvrtkom “VodaVoda” osigurat u narednih 10 dana 100.000 pitke vode.

Kino Cineplexx će svakom posjetitelju kina koji pošalje SMS na broj 1003 koji je otvorila Vlada Srbije za pomoć ugroženom stanovništvu pokloniti male kokice.

Pozorište na Terazijama otkazalo je večerašnju premijeru mjuzika “Viktor Viktorija”, a u Sava centru je otkazan večerašnji koncert Afro Cuba All Stars benda.

Događanja u Domu omladine također su otkazana, kao i koncerti u organizaciji Centra lijepih umjetnosti Guarnerius.

Kantautor Vlado Georgiev otkazao je sinoć svoj ​​koncertu u Kombank Areni. “Dragi ljudi, ja ne mogu pjevati dok ljudi diljem Srbije stradaju. Molim sve koji su kupili karte za moj koncert za razumijevanje kao i podršku ugroženim područjima. Novi datum biće zakazan čim se situacija u zemlji stabilizira i svi ćemo zajedno pjevati za pomoć ugroženom stanovništvu, a organizirat ću i dodatni koncert čiji kompletan prilog će biti namijenjen upravo najugroženijima”, poručio je Georgijev.

Izvor:Tanjug

%d blogeri kao ovaj: