Letnja škola srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba u drugoj polovini jula organizujuLetnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“. Letnja škola će se održati u periodu od 17. 7. do  29. 7. 2022. godine, dve grupe učenika po sedam dana (prva grupa od 17. do 23. jula i druga grupa od 23. do 29. jula)

Održavanje ovogodišnje Letnje škole srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ planirano je na Viru, u odmaralištu Cvrčak. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smeštaj, tri glavna obroka i užinu.

Cilj Letnje škole jeste da kod učenika probudi dodatni interes i obogati saznanja o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organizovanog boravka učenicima bi omogućio da steknu nove prijatelje, nova iskustva obogaćena saznanjima o zemlji svojih predaka, svojoj kulturi, jeziku i identitetu.

Letnja škola je namenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mesta u kojima nije organizovan nijedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – negovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da je celi dan ispunjen aktivnostima, s tim da se nastava i škola plivanja održavaju u prepodnevnim časovima, dok je poslepodnevno vreme rezervisano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smeštaja, prehrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prevoza od Zagreba do Vira snosiće SKD „Prosvjeta“ i VSNM ZG. Troškove puta od mesta boravka do Zagreba i nazad snosite sami. Roditelji su obavezni da dovedu decu do Zagreba i da ih po povratku sa Vira dočekaju u Zagrebu, u unapred dogovoreno vreme na unapred dogovorenoj lokaciji.

Pozivamo vas da se prijavite u Letnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresovanima učenicima. Svi zainteresovani mogu da se prijave na sledeći način:

  1. Ispuniti obrasce 1. i 2. (saglasnost i anketa) objavljene na internet stranicama SKD „Prosvjeta“ i portala Novosti
  2. Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole za dete (tajništvo škole)
  3. Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati preporučeno poštom najkasnije do 21. 3. 2022. na adresu ili skenirano na mail: obrazovanje@skd-prosvjeta.hr

SKD „Prosvjeta“

„ZA LJETNU ŠKOLU“

Berislavićeva 10

p.p.9

10 106 Zagreb

Broj mesta je ograničen, a izabrani kandidati biće obavešteni telefonskim putem do završetka školske godine. Netačno ispunjeni, nepotpuni obrasci, te prijave poslate nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na tel: 01/4872-456.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi [5.73 MB]

%d blogeri kao ovaj: