Likovna izložba „Boja Vukovara 2022“

U petak 2.2.2024. g. , u prostorijama pododbora Prosvjete u Osijeku, otvorena je izložba  slika „Boja Vukovara“ sa likovne kolonije 2022. 

Na početku programa, predsjednik pododbora Osijek Zdenko Čikara, pozdravio je goste i članove te najavio nastavak  programa u ovoj godini. Tradicionalno, kao i proteklih godina i ova je započela obilježavanjem Krsne slave SKD „ Prosvjeta“ Sv. Save te  likovnom izložbom „ Boja Vukovara 2022“. 

Izložbu je pripremio te na zanimljiv i sadržajan način predstavio Milenko Živković , predsjednik pododbora Prosvjete Vukovar. „Likovna kolonija „ Boje Vukovara“  2022 je ispunila svoju misiju u potpunosti. Kao rezutat okupljanja velikog broja inspirativnih slikara proizašao je zanimljiv fundus  umetničkih dela iz kog sam priredio ovu izložbu, izabravši 13 slikara različitih sredina, različitog obrazovanja a pri tome su koristili ulje ili akrilik na platnu. Teme slikara su najčešće pejzaži, apstraktne teme, kompozicije“-istaknuo je Živković u predstavljanju likovnih radova.

Članica  pododbora Vukovar , Nevenka Lukić, pročitala je dvije  pjesme o Vukovaru. 

Nakon toga je članica pododbora Osijek te Muzičko-horske i Tamburaške sekcije Hristina Đuranović  odsvirala dvije numere na gitari te time upotpunila program otvaranja likovne izložbe.

Programu je prisustvovalo 20-ak članova i gostiju.%d blogeri kao ovaj: