Lonely Planet: Beograd ima najbolji noćni život

Najpoznatiji turistički vodič Lonely Planet odabrao je 10 najuzbudljivijih svjetskih gradova za noćni život, a na prvom mjestu stavili su glavni grad susjedne Srbije.

Osim novinara Lonely Planeta, nedavno su se i novinari Jutarnjeg lista uvjerili u bogatu i raznovrsnu ponudu beogradskih klubova.

„Dugi niz godina stizala je negativna medijska slika o Srbiji, no to je prošlost. Stranci su shvatili ono što su Beograđani uvijek znali – da je njihov grad zakon“, piše u izvješću.

Beograd nudi raznovrsan noćni život, od uzbudljivih splavova za svačiji ukus na Savi i Dunavu do prepunih restorana i kafića na Skadarliji, piše Lonely Planet.

Na drugom je mjestu Montreal u Kanadu, zbog boemske atmosfere, dobroga piva i dvojezičnog okruženja. Tu su i uvijek poznati jazz klubovi, krcate diskoteke te brojni ljetni festivali.

Dobra zabava zagarantirana je i u Buenos Airesu, koji nudi mješavinu europskog i južnoameričkog ugođaja te strast domaćeg stanovništva prema plesu.

Na listi slijede Dubai, grčki Solun, bolivijski La Paz i južnoafrički Cape Town. Od Zagreba su uzbudljiviji i gradovi Baku, u Azerbajdžanu, novozelandski Auckland i Tel Aviv u Izraelu. (A.V.)

Jutarnji list

%d blogeri kao ovaj: