Mali Gradac: Održana 12.Tradicionalna martovska smotra

Tradicionalna martovska smotra banijskih domaćica održana je u subotu 11. marta, po 12. put u Malom Gradcu pokraj Gline.

Red hrane, red narodnih običaja i plesova, red kolača, red zabave do jutra… Tako je to izgledalo na smotri banijskih domaćica.

Sve je počelo 2006. godine Kolačijadom u organizaciji SKD “Prosvjeta” pododbor Mali Gradac, čija je predsjednica Milica Sanković.

” No, krenulo je sve još 1956. godine, dolazile su žene iz Zagreba i učile žene ovdje kako kuhati, peći kolače i raditi ručne radove. To sada sve radimo i to smo sve obnovili 2006. godine”, kazala je predsjednica pododbora Mali Gradac, Milica Sanković.

Konkurencija je ove godine bila jako velika, pobijedili su iz Viškova, Danijela Malić pokazala se kao prava buduća domaćica, istaknula je Sanković.

Drugo mjesto osvojio je domaćin, Mandić Marko, a treće mjesto je pripalo Vrgin Mostu. “Došli su sa svih strana Hrvatske, ali pokazale su se i domaćice. Bilo je, stoga jako teško odlučiti tko je najbolji”, kazala je u konačnici Sanković.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: