Markušica: Održan godišnji koncert «Vrata Srema»

 

U Markušici je 5. novembra 2016. godine održan godišnji koncert  «Vrata Srema».

Domaćini koncerta SKD «Prosvjeta» pododbor Markušica i KUD «Srem» ugostili su:

  •  KUD «Milovan Gajić» iz Petrova– Republika Srpska – BIH  koji se predstavio igrama iz okoline Užica u koreografiji Marka Lazića.
  • KUD «Krepšić» iz Krepšića RS – BIH koji se predstavio etno pesmom Crven cvete u izvođenju Jovane Vujić (solo) i spletom igara iz Šumadije, autora koreografije Slobodanke Rac u aranžmanu Julije Rac.
  • KUD «Vaso Đurđević» iz Bršadina koji je izveo Rudničko prelo i igre iz  Pčinje pod vodstvom umjetničkog rukovodioca Zorana Abađića uz muzičku pratnju Novice Todića.
  • Мlađa grupa SKD «Prosvjeta» pododbor Ostrovo koja je izvela igre iz Srema u koreografiji Dejana Gagulića.
  • KUD «Ostrovo» iz Ostrova predstavio se igrama iz Leskovca u koreografiji, također  Dejana Gagulića.
  • KUD «Đoko Patković» iz Bobote, igrama iz okolice Leskovca (“Skupljajte se mome u sedeljku”) u koreografiji Dejane Kostić.

Domaćini su izveli pet koreografija.. Mlađa grupa SKD «Prosvjeta» pododbor Markušica predstavila se igrama iz Rudnika i šaljivim igrama iz Banata, dok je KUD «Srem» izveo Šopske igre, igre iz Srema i splet igara iz Srbije u koreografiji Dejana Gagulića.

Мarkušičani,  inače ne pamte u poslednjih trideset godina ovoliki broj posetioca koji su svojim aplauzima nagradili učesnike.

SKD «Prosvjeta» pododbor Markušica i KUD «Srem» zahvaljuju se  sponzorima i svima koji su svojim radom i trudom doprineli da se održi ova manifestacija. Posebno se izdvajaju : SKD «Prosvjeta» – Zagreb, ZVO Vukovar, Opština Markušica  te Opština Borovo.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: